Novo na trzistu

Štampa

Izasao novi model Twin Powera

Autor Kokuz SA 27.11.2011.

11_twin_power_3Japanski proizvodjac ribolovne opreme za 2012 na trziste je izbacio novi model ,kod nasih ribolovaca veoma popularne , masinice   Twin Power . Novi TP nosi oznaku  Twin Power X SHIP i ovaj novi naziv bi trebao da oznacava “Extra Smooth & High Power” . Glavni zubcanik je kovan od specijalnog duralumnijuma, znači isto kao na CI4 , modeli 2500, 3000 i 4000 imaju 11, svi ostali modeli po 9 kugličnih ležaja , 3000 je ista kao i 2500 tj tijelo je isto ali se razlikuje u spuli..  X-SHIP tehnologija je vec ubacena u stellu pa tako sada TP postaje stela u malom..veći su zupčanici, pogon­ski i gonjeni, veca snaga, meksi rad okretanja rucice. Cijena zavisno od modela izmedju 500 i 600 americkih dolara.
Štampa

Rapala katalog za 2012 godinu

Autor Edin 18.10.2011.

31Jedan od najvecih svjetskih proizvodjaca varalica , finska  Rapala , u svom katalogu za 2012 godinu predstavila  nam je nekoliko novosti. Najzanimljivija novina za ribolovce sa nasih prostora je novi Max Rap u duzinama od 5 i 7 cm , idealan wobbler za ribolov pastrmke , klena i grgeca .Osim Maxx Rapa tu je i nova varalica pod  imenom Jointed Deep Husky Jerk u duzini od 8 cm , te Rippin Rap duzine 7 cm . Osim na naovim modelima Rapala je poradila i na dekorima starih i provjerenih serija , tu bi posebno izdvojio novi Rapala Super Shad Rap u dekoru stuke . Kompletan katalog mozete pogledati OVDJE :

Štampa

Greys Prodigy Plus 50 3,5lb, 3,90m

Autor Edin 13.10.2011.

prodigy_plus_reel_seat

Engleska firma Greys prije nekog vremena je na tržište pustila seriju  šaranskih štapova zvučnog imena Prodigy, namijenjenih ribolovu na teškim engleskim vodama. Greysovi dizajneri su napravili solidan štap visoke srednje klase koji je morao ispunjavati dva osnovna uvjeta- lako zabacivanje na veće daljine te sigurno drilanje bez puno izgubljenih riba. Relativno mekani, Prodigy štapovi brzo su postali popularni među šaranašima zbog malog broja paranja šaranovih usta čak i pri korištenju vrlo malih brojeva udica  od broja 6 do 10. Model od 3,90 m dužine te jačine 3,5 lb kod prosječnog bacača ispunio je radne domete oko realnih stotinu metara dok se za veće daljine s tim štapovima trebalo malo više potruditi.

Štampa

Match štapovi Okuma Solitron

Autor Edin 08.10.2011.

okuma-solitronSvaki novitet popularne Okume iz mjeseca u mjesec iznenadi sve koji vole biti u trendu i one koji žele imati kvalitetan pribor po atraktivnoj cijeni. Ovaj mjesec smo skrenuli pažnju na nove Okumine match štapove pod nazivom Okuma Solitron koji su napravljeni da bi zadovoljili kriterije široke mase ili pak mlađe natjecatelje koji još ne zahtijevaju one najkvalitetnije i najskuplje modele.

 

Štampa

BERKLEY Nanofil

Autor Kokuz_SA 28.06.2011.

nanofilboxb
Na nedavno odrzanom sajmu ribolova u Holandiji Berkley je predstavio svoj novi proizvod Nanofil . Radi se potpuno novoj vrsti strune koja je kako proizvodjac tvrdi jaka kao celik, prozirna u vodi kao silk, ne krza se tj ne ostecuje se jer se ponasao poput strune , ima ekstra veliku nosivost (u precniniku od 0,02  1.4 kg) morate priznati zaista impozantno . Vrijeme ce pokazati da li je ova struna zaista revolucija kako na sva zvona objavljuje Berkly ili se radi o jos jednom promasaju poput fireline crystal i Whiplash upredenica istog proizvodjaca . Dodao bih jos da se Nanoflex mozete kupiti u duzinama od 150 , 500 i 1000 yards. Cijena oko 20 dolara za 150 yards.
Štampa

DRAGON INVISIBLE II

Autor admin 15.01.2011.

1264502274

Nevidljiva DRAGON upredenica je proizvod najviše svjetske klase. Mijenjanjem procesa nevidljivosti još uvijek ne postoji  mogućnost kombinirati sa karakteristikama upredenica kao sa karakteristikama najlona. Proizvesti gotovo 100%  nevidljivu upredenicu pod vodom za ribolov je prava umjetnost. Nikada prije ribolov upredenicom nije bio vizualno sličan ribolovu najlonom i eliminacija vidljivosti u ribolovnom okolišu je pravi proboj u ribolovnoj tehnologiji. Moramo napomenuti da nevidljiva upredenica II za razliku od drugih proizvoda na tržištu nije izgubila zbog ovih promjena ništa od karakteristika koje imaju vrhunske upredenice kao što su visoka statička i dinamička izdržljivost, glatka površina i apsolutni nedostatak rastezljivost.

 

Štampa

Elektronski Wobbler

Autor kokuz_sa 17 .12.2010.

biopulselure

U stvaranju ove varalice po nazivu Biopuls su ucestvovali vrhunski naucnici Svjetskog Okeanografskog instituta, Univerziteta Masacusets, Konetikat, Stenford i drugih istrazivackih centara. Strucnjaci za ribe i naucnici se njima bave proveli su posljednjih 30 godina istrazivanja na ribama u slanoj i slatkoj vodi te na raznim detaljima podrazavaju i aktiviraju ribu na hranjenje. Koristenjem podataka spojenim sa iskustvom su rezultate.
Štampa

Mike Barrio Fishing Lines

Autor Mr SIMMS 08.07.2010.

barrioU danasnje vrijeme kada nas velike kompanije bombarduju svakodnevno sa novim proizvodima spagi koje su vecinom i veoma skupe i nedostupne vecini ribolovaca sa nasih prostora, naci spagu koja je jeftina a i kvalitetna, veoma tezak je zadatak. Medjutim vec nekoliko godina Skot Mike Barrio u svom prodajnom asortimanu ima i spage koje su se pokazale veoma popularne. Barrio spage se prave u UK koristeci  kompjutersku tehnologiju visokog standarda i ako zatreba promjene na spazi se mogu uraditi vrlo brzo. Jedna od najprodavanijih spaga je The Barrio GT140.
Štampa

J:son&Co wing burners

Autor Mr SIMMS 26.06.2010.

realistic-wing-bud-burner-stonefly-nymphLjubitelji realisticnih musica i nimfi, napokon su docekali trenutak kad ce vecinu materijala sto im treba za izradu musica naci na jednom mjestu,to jeste od jednog proizvodjaca. Vecina proizvoda koje nudi J:son&Co kompanija moglo se i prije kupiti, ali ipak je bilo tesko sve uskladiti, kako velicinu i debljinu materijal, tako i velicinu burnera. Koncept J:son&Co kompanije sastoji se od 28 komada burnera u cetiri velicine, za svaki ovaj burner ima i isprintana velicina i debljina materijala za krila i krilnog pokrova za nimfe i tri velicine zice koja se koristi za izradu tijela za majske musice.
Štampa

Chub Vizor

Autor Edin 10.06.2010.

chubvizor
Vizor je Chub-ov najnoviji, najnapredniji bivi sistem koji je razvitak bivija podigao na novi nivo svojim radikalnim i inovativnim konceptom dizajna koji nudi još više komfora, protekcije i adaptivnih karakteristika. The Climatex® (Hidrostatički napon od10,000mm) dišuća kupola visokih performansi je sada komplementirana sa jedinstvenim Back draft™ ventilacionim sistemom. Ovaj sistem vam omogućava da brzo i  jednostavno podesite nivo strujanja vazduha kroz bivi i tako sebi obezbedite udobnost bez obzira na spoljašnje uslove. Cijena 300 € .
Štampa

Power Pro sa novim precnicima

Autor Edin 09.04.2010.

3248_13_20100329085746
Firma Power Pro odnedavno je prosirila ponudu svojih nadalko poznatih upredenica i to sa upredenicama precnika 0,06 i 0,08 mm . Kod 0,06 mm nosivost spage je 3 kg a kod 0,08 nosivost je  4 kg . Proizvode se u zutoj , crvenoj ,bjeloj i zelenoj boji. Ovu upredenicu mozete pronaci kod svih  Shimano distributera.